Anderen zochten ook

Jongeren en Ouders

De landelijke maatregelen rondom het Corona-virus hebben grote maatschappelijke gevolgen. Het dagelijks leven van alle gezinnen is flink veranderd. Ouders werken waar mogelijk vanuit thuis en combineren hun werk met (indien nodig) ondersteuning bij het leren van de kinderen. En de kinderen en jongeren krijgen online les en werken aan opdrachten van school. Zaken die voorheen vanzelfsprekend waren zoals buiten kunnen spelen, sport- en muziekactiviteiten en af kunnen spreken met vrienden zijn op dit moment niet mogelijk. Het kan bij zowel jong als oud veel vragen oproepen.
 

Jongeren
Als je lid bent van de bibliotheek ( voor kinderen tot 18 jaar is dat gratis), kun je inloggen op diverse sites o.a. Voorleeshoek, Bereslim, Junior Einstein.  Lid worden van de bibliotheek kan door een mail te sturen naar info@bibliotheekwb.nl. Kijk voor meer informatie op Bibliotheek West-Brabant.

Kindertelefoon, voor alles wat je bezighoudt in deze coronatijd

Zou je graag een luisterend oor willen, nu je niet naar school kunt gaan of niet zomaar met je vriendjes kunt spelen? We snappen dat deze tijd best wel spannend en onzeker is. Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, school of voel je je alleen en is het thuis niet fijn.

Daarom is De Kindertelefoon er juist nu! Op de website van de kIndertelefoon vind je nieuws voor kinderen en jongeren, antwoorden op veel gestelde vragen (onderaan) én kun je een tip of idee insturen om deze tijd door te komen. Misschien plaatsen we die van jou wel in de story van onze Instagram!

Contact?
Je mag over alles praten met de vrijwilligers van de kindertelefoon, elke dag tussen 11.00 en 21.00. Bel gratis en anoniem 0800-0432 of kom chatten. Het kan soms zijn dat je eventjes moet wachten, omdat veel kinderen ons proberen te bereiken. Als je met leeftijdsgenoten ervaringen uit wil wisselen, kun je met elkaar praten op het forum. Je mag natuurlijk ook gewoon even rondkijken!

Jongerenwerkers
In de verschillende gemeenten zijn jongerenwerkers actief. Ook in deze bijzondere tijd kun je ze gewoon benaderen voor een praatje, voor je vragen maar ook voor activiteiten die je wel kan ondernemen. 

Steenbergen
De jongerenwerkers in Steenbergen zijn makkelijk te bereiken via 
Facebook
Instagram
Snapchat: jw_steenbergen
Daarnaast hebben de jongeren werkers in Steenbergen op het moment een enquête gedeeld, waarbij de jongeren na invullen, delen en liken kans maken op een cadeaubon t.w.v. 25 euro. Meer informatie hierover is terug te vinden op de Facebook of Instagram. De enquête vind je hier.

Inwoners, ondernemers en diverse professionals uit de gemeente Steenbergen hebben een video gemaakt om samen door deze moeilijke periode te komen. Bekijk hier de video op Youtube.

Steenbergen: Buiten sporten voor kinderen die geen lid zijn van een vereniging
De sportcoaches en jongerenwerkers van Gemeente Steenbergen gaan leuke sportieve activiteiten organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren tussen de 13 en 18 jaar die geen lid zijn bij een buitensportvereniging. Uiteraard houden ze rekening met de richtlijnen van de overheid. Sportcoaches Sigrid, Ivo en Lieke en jongerenwerkers Sieb, Dagmar, Remco, Jessy en Iris organiseren sportieve activiteiten (voor maximaal 20 kinderen per activiteit) organiseren in alle kernen van onze gemeente voor sporten buiten de schooltijden. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich opgeven  bij Sigrid Noordijk via  s.noordijk@ssnb.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, woonplaats, leeftijd en school.

In de week van 11 tot en 14 mei organiseren we de volgende activiteiten:

Dinsdag 12 mei
Steenbergen/Welberg, Voetbalkooi in de  Wipstraat (trainers Sigrid & Jessy)
Nieuw-Vossemeer Voetbalkooi Nieuw-Vossemeer: Merijntje Gijzestraat (trainers Sieb & Lieke)

15:00 tot 15:45 uur kinderen uit de groepen 3 t/m 5 (de allerkleinsten mogen ook aansluiten, graag even vermelden in de mail bij aanmelding)
16:00 tot 16:45 uur kinderen uit de groepen 6 t/m 8

Woensdag 13 mei
Dinteloord, Voetbalkooi in de Witte de Withstraat (de allerkleinsten mogen ook aansluiten, graag even vermelden in de mail bij aanmelding)
13:30-14:15 uur kinderen uit de groepen 3 t/m 5
14:30- 15:15 uur kinderen uit de groepen 6 t/m 8
Trainers: Ivo en Iris

De Heen, Voetbalveld aan de Lange Weg
13:30-14:15 uur kinderen uit de groepen 3 t/m 5 (de allerkleinsten mogen ook aansluiten, graag even vermelden in de mail bij aanmelding)
14:30- 15:15 uur kinderen uit de groepen 6 t/m 8
Trainers: Sigrid en Lieke

Steenbergen/Welberg, Voetbalkooi in de Wipstraat (locatie wisselt wekelijks)
15:45- 16:30 uur jeugd 13-18 jaar
Trainers: Ivo en Iris

Donderdag 14 mei:
Kruisland, voetbalkooi Kruisland Den Darink
15:00 tot 15:45 uur kinderen uit de groepen 3 t/m 5 (de allerkleinsten mogen ook aansluiten, graag even vermelden in de mail bij aanmelding)
16:00 tot 16:45 uur kinderen uit de groepen 6 t/m 8
Trainers: Iris & Ivo

Roosendaal
De jongerenwerkers in Roosendaal zijn makkelijk te bereiken via 
Facebook
Instagram

Daarnaast kan je de jongerenwerkers Roosendaal ook persoonlijk benaderen om een praatje te maken, bij vragen of ideeën om een steentje bij te dragen in deze tijd. Dit kan via:

  • Tom Mol: Tom.mol@wijzijntraversegroep.nl/ 06-40700822
  • Remco de Bakker: Remco.debakker@wijzijntraversegroep.nl/ 06-58907231
  • Sieb van Zandvliet: Sieb.vanzantvliet@wijzijntraversegroep.nl/ 06-36206393
  • Dagmar Meyvis: Dagmar.Meyvis@wijzijntraversegroep.nl/ 06-40477599

De jongerenwerkers Roosendaal hebben met netwerkpartners een filmpje opgenomen over bewustwording omtrent het corona virus en de maatregelen vanuit het RIVM. Bekijk het filmpje via Facebook of via YouTube

Ouders
Het Coronavirus heeft voor iedereen flinke gevolgen. Ook kinderen kunnen hier flink van slag door zijn. Geadviseerd wordt thuis vast te houden aan een dagelijkse structuur met eenzelfde dag- en nachtritme, vertel duidelijk aan de kinderen wat er gebeurt en zoek afleiding als de spanning oploopt. Kinderen kijken naar ouders, juist nu. Hoe wij als ouders omgaan met deze crisis, is belangrijk voor hoe uw kind ermee om gaat.”

De website van het Nederlands Jeugdinstituut
Zij informeren en ondersteunen ouders, kinderen en professionals zoveel mogelijk rondom de coronacrisis. Deze website wordt dagelijks bijgewerkt met actuele informatie. 

De website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Hier vindt u vooral veel tips en adviezen hoe u met kinderen kunt praten over het coronavirus.

Contact met jeugdprofessionals?
Wilt u met een professional praten over zorgen binnen uw gezin? Neem dan contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente.

Steenbergen
Het CJG is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 en op vrijdag van 09.00 – 12.00 uur bereikbaar  via info@cjgsteenbergen.nl of  0167-541131 

Bergen op Zoom
U kunt jeugdhulp op 3 manieren bereiken:
•    Bel 14 0164 en vraag naar Jeugdhulp. Geef het Burgerservicenummer of de naam en geboortedatum van uw kind door.
•    Vul een formulier in. Let op hiervoor heeft u DigiD nodig. We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
•    Vraag om jeugdhulp bij uw huisarts of op school. De jeugdprofessionals werken daar mee samen.

Woensdrecht
CJG Woensdrecht 
zorg@woensdrecht.nl 
140164 - KIES optie 3 Zorg: Jeugd en WMO 

Tholen
Zie website.

Roosendaal
Zie website.
14 0165

Bibliotheek West-Brabant
Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom stellen we de volgende vraag: Zijn er digitale zaken waar je tegenaan loopt? Zo ja, laat dan in de opmerkingen weten waar we u mee zouden kunnen helpen! Klik voor Facebook of klik voor de Website.

Wilt u meer weten over Corona? Of even uw verhaal kwijt?

WijZijn Kidz

WijZijn Kidz is gestart met het delen van tips en leuke activiteiten zodat we ons niet hoeven te vervelen in deze tijd. Op deze pagina kan je knutsel ideeën, buiten- en binnenspeeltips en tips voor ouders terug vinden. Ook hebben we een leuke winactie voor jullie waarvoor jullie samen leuke opdrachtjes kunnen uitvoeren. Hierover later meer! Wij zullen iedere doordeweekse dag een 'tip van de dag' met jullie delen! Deel deze pagina met jullie vrienden zodat we elkaar kunnen helpen.