Anderen zochten ook

Corona Steunpunt

Corona Steunpunt Roosendaal

Info over Roosendaal

In Roosendaal kunt met uw zorgen en vragen terecht bij het Corona-steunpunt. Het steunpunt is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Roosendaal, MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal. 

Telefoonnummer: 14 0165
Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

2 logo's@2x.jpg

Zelf hulp bieden

Het steunpunt is er ook voor inwoners die in deze moeilijke tijd initiatieven willen opzetten om anderen te helpen.

Wilt u meer weten over Corona? Of even uw verhaal kwijt?

Zorgen rondom veiligheid

Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoelang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, waardoor huiselijk geweld kan ontstaan of juist toenemen. 

Wanneer belt u het Corona-steunpunt in Roosendaal

Stel, het lukt even niet meer lukt met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, menselijke aandacht, een uurtje oppassen op de kinderen of wat dan ook. Dan kan gebeld worden naar het steunpunt. Via dit steunpunt brengen we inwoners in contact met iemand die kan helpen. Soms is dat een professionele zorgverlener. Maar het kan ook een van de vele medemensen in onze gemeente zijn, die graag de helpende hand willen bieden.

Wijzigingen in de dienstverlening van WijZijn Roosendaal

Op de volgende punten hebben wij onze dienstverlening in Roosendaal aangepast:

  • Onze locaties zijn gesloten, maar we zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer 14 0165.
  • Bureau Sociaal Raadslieden is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0164-237056. Afspraken zijn alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk.
  • Onze medewerkers houden telefonisch contact met klanten en zoeken ook actief zelf telefonisch contact met kwetsbare inwoners. Indien de situatie erom vraagt of bij nieuwe meldingen wordt in overleg met de gebiedsmanager mogelijk een huisbezoek afgelegd.
  • Schuldhulpverlening houdt telefonische intakes. Indien nodig kan er afgifte van papieren documenten plaatsvinden op een afgesproken locatie.
  • Jongerenwerk heeft alle groepsactiviteiten stopgezet. Zij voeren wel het straatwerk uit, ook overdag nu de scholen gesloten zijn. 
  • De vrijwillige dienstverlening van Wonen+ vindt zoveel mogelijk telefonisch plaats. De vrijwilligers worden nu ook ingezet op vragen die vanuit het Corona-steunpunt of de inwonersondersteuning komen.
  • De vrijwilligers van de Voorleesexpress onderhouden contact met de gezinnen, deze vrijwilligers worden nu ook ingezet op vragen die vanuit het steunpunt of de inwonersondersteuning komen.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, landelijk of regionaal, dan passen we onze dienstverlening hier op aan. Over eventuele wijzigingen brengen we u en al onze samenwerkingspartners zo snel mogelijk op de hoogte.

Hulp zoeken of aanbieden in de gemeente Roosendaal: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/