Anderen zochten ook

Steenbergen

Info over Steenbergen

Inwoners die in de problemen dreigen te komen omdat door het Coronavirus hun (dagelijkse) ondersteuning wegvalt, kunnen contact opnemen met WijZijn Steenbergen via

Telefoonnummer: 0167 - 750 850
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Buiten kantoortijden kunt u mailen naar
welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl
 

Zelf hulp bieden

Het steunpunt is er ook voor inwoners die in deze moeilijke tijd initiatieven willen opzetten om anderen te helpen.

Wilt u meer weten over Corona? Of even uw verhaal kwijt?

Zorgen rondom veiligheid

Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoelang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, waardoor huiselijk geweld kan ontstaan of juist toenemen. 

Heeft u hulp nodig? 

Stel, het lukt even niet meer met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, u heeft behoefte aan een luisterend oor of u wilt misschien tijdelijk gebruik maken van de maaltijdservice. Dan kunt u bellen met onze organisatie. Wij brengen u in contact met iemand die kan helpen. Soms is dat een professionele zorgverlener. Maar het kan ook een van de vele vrijwilligers in onze gemeente zijn, die graag de helpende hand wil bieden.
 

Wilt u een activiteit organiseren en heeft u daar hulp bij nodig? 

Er zijn allerlei hele goede initiatieven in de gemeente Steenbergen die we omarmen en ondersteunen. Wij fungeren als aanspreekpunt om mensen en partijen te verbinden, er geen zaken onnodig dubbel gebeuren en waar mogelijk te helpen.  
 

Wijzigingen in de dienstverlening van WijZijn Steenbergen

Op de volgende punten hebben wij onze dienstverlening in Steenbergen aangepast:

  • WijZijn Steenbergen omarmt de prachtige initiatieven die in de zes kernen ontstaan. Vanwege het grote netwerk kan WijZijn Steenbergen mensen en partijen met elkaar verbinden en op diverse manieren ondersteunen.
  • Er zijn extra telefoonlijnen geopend zodat er geen wachttijden ontstaan.
  • Onze maatschappelijk werkers besteden extra aandacht aan cliënten waarvan zij denken dat die tot de kwetsbare groep behoren. Ze houden zoveel mogelijk contact met hen om zo te zien welke ondersteuning zijn nodig hebben.
  • Ook vanuit het ouderenwerk zijn er extra contactmomenten met ouderen die normaal gesproken deelnemen aan activiteiten, om in de gaten te houden of zij hulp nodig hebben.