Anderen zochten ook

Lokale en regionale initiatieven Bergen op Zoom

Door de coronacrisis ontstaan er veel nieuwe lokale en regionale initiatieven waar u, als inwoner van Bergen op Zoom, beroep op kan doen. Onderstaand vindt u een overzicht van deze initiatieven in Bergen op Zoom. Wij zullen dit overzicht steeds actualiseren.

Helpende handen
WAT: Facebook site waar vraag en aanbod laagdrempelig bij elkaar komt om mensen in de vitale functies praktische hulp aan te bieden.
WAAR: Facebook site voor Gemeente Bergen op Zoom 
HOE: Vrijwilligers en hulpvragers kunnen vraag en aanbod melden via de facebook pagina.

We helpen Website
WAT: Een centrale website waar je per gemeente en wijk vraag en aanbod kan plaatsen. 
WAAR: Landelijk
HOE: Vrijwilligers en hulpvragers kunnen vraag en aanbod melden via de website.

Samen in de regio kaartenactie
WAT: Kaarten sturen aan de bewoners van Tante Louise. Tante Louise is een zorginstelling met 18 vestigingen op de Brabantse Wal. Helaas hebben zij maatregelen moeten treffen om tijdelijk de deuren te sluiten voor mantelzorgers en bezoekers. Hierdoor kunnen de bewoners geen bezoek meer ontvangen, terwijl contacten juist voor hen zo belangrijk zijn. Helpt u mee door zoveel mogelijk kaartjes of tekeningen van kinderen te sturen?
WAAR: Tante Louise, Bergen op Zoom op initiatief van Samen in de Regio
HOE: Kaarten kunnen naar het centrale adres van Tante Louise worden gestuurd. Meer informatie vindt u op de website van Samen in de Regio.

Het soepproject voor ouderen
WAT:  Op aanvraag kan er per opgegeven adres soep thuis worden bezorgd (indien gezorgd word voor een klein pannetje). De doelgroep is de oudere met weinig tot geen sociale contacten, die de deur niet uit kan of durft.
WAAR: Gemeente Bergen op Zoom 
HOE: Stuur een persoonlijk bericht via Facebook als u als oudere interesse heeft of als u iemand kent die daar behoefte aan heeft. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met WijZijn Bergen op Zoom via telefoonnummer 0164 299 491. Zij brengen u dan in contact met dit initiatief.

Moskee El Feth
WAT:  Moskee El Feth biedt de volgende ondersteuning aan: Boodschappen doen voor kwetsbare doelgroepen, het vervoeren van bewoners die moeilijk ter been zijn (rekening houdend met RIVM maatregelen), sociaal contact met bewoners die weinig tot geen netwerk hebben telefonisch of via face time en ondersteuning bieden aan kleine ondernemers en Zzp’ers.
WAAR: Gemeente Bergen op Zoom 
HOE: Bel op Whatsapp voor hulp naar 06-17469344


Helpende handen Halsteren en Lepelstraat
WAT: Facebook site waar vraag en aanbod laagdrempelig bij elkaar komt om mensen in de vitale functies praktische hulp aan te bieden.
WAAR: Facebook site voor Halsteren en Lepelstraat 
HOE: Vrijwilligers en hulpvragers kunnen vraag en aanbod melden via de website

Alzheimer Nederland
Wie: Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant
Wat: Telefonisch spreekuur voor bezoekers van Alzheimer Cafés voor hun vragen over corona en dementie.
Hoe: vanaf 20 april elke maandag tussen 19.00-20.30 uur door te bellen met Raymond van Oosterbos 06-21971470 en Martien van Leeuwen  06-34540835