Anderen zochten ook

Maatregelen voor de dak- en thuislozenopvang

Ook tijdens de coronacrisis bieden we opvangplekken aan mensen die dit nodig hebben. Wel zijn de opvanglocaties gesloten voor bezoek. 

Besmettingsgevaar beperken

In overleg met de GGD en de diverse gemeenten bekijken we hoe we het besmettingsgevaar voor onze cliënte en medewerkers kunnen beperken. We zoeken naar passende alternatieven voor extra noodopvang, meer spreiding en het aanbieden van quarantaineplaatsen. 
 

Uitsluitend telefonische aanmeldingen

Aanmelden voor de dak- en thuislozenopvang geschiedt momenteel uitsluitend telefonisch (0164 237 056) of per mail dak-enthuislozenzorg@wijzijntraversegroep.nl. Onze medewerkers zitten klaar om de aanmeldingen vlot te verwerken. Wanneer alle medewerkers in gesprek zijn, zal de receptie een telefoonnotitie opstellen. Er wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.  
 

Je steentje bijdragen

Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Daarom mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 70.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te helpen.
 

Help mee

Bent u Ready2Help in uw buurt? Meld u aan als helper via de website van het Rode Kruis of telefonisch via 070 - 44 55 888.

Dak- en thuislozenopvang tijdens de coronacrisis

De corona-uitbraak houdt de wereld in zijn greep. Sociale onthouding is het devies, maar omkijken naar elkaar is eveneens belangrijk. Ook mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats moeten kunnen blijven rekenen op veilige opvangplekken. Juist zij zijn extra kwetsbaar nu en hun aantal neemt toe, omdat ze op hun privé-logeeradressen veelalniet terechtkunnen nu.  Sluiting van opvanglocaties zou volgens de richtlijnen van het RIVM een eenvoudige oplossing zijn, maar voor de leden van brancheverenging Valente, waartoe ook WijZijn Traverse Groep behoort, absoluut geen optie. Daarom maakt WijZijn Traverse Groep tijdelijk gebruik van extra noodvoorzieningen in Bergen op Zoom en Roosendaal.