Anderen zochten ook

Creatief hart onder de riem voor en door inwoners van gemeente Steenbergen

Ruim vijftig inwoners uit Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Welberg deden mee aan het Kunstproject in de strijd tegen het coronavirus. Van jong tot oud werd er ‘gestoepkrijt’ en van bakstenen en ander knutselmateriaal bijzondere kunstwerken gemaakt. Filmmakers Mike Delwel en Marijn Diepens trokken de afgelopen twee weken de kernen in met een drone.

De filmmakers bezochten onder meer de boerderij van familie Van Eert, waar ‘het hart onder riem’ van bakstenen was gemaakt. Tijdens het filmen gingen de ruim 200 koeien op stal, wat prachtige beelden opleverden vanuit de lucht. Ook bij het Thomashuis in Welberg verzamelden de bewoners zich in de tuin bij een groot spandoek. En heel veel kinderen voor de deur van hun huis, werden zwaaiend of krijtend gefilmd.

Wethouder Esther Prent is onder de indruk van de aandacht en creativiteit voor de kunstwerken: “Ik word heel vrolijk van de blije gezichten van de deelnemers. Geweldig dat zoveel inwoners dit initiatief nemen om elkaar te steunen in deze moeilijke tijden.”

Mike Delwel, mede-eigenaar van I-AM-Entertainment Group: “Marijn en ik wilden graag iets doen voor de inwoners van Steenbergen. We hebben de gemeente laten weten dat we graag onze drone wilde inzetten voor een leuk filmpje en dat we natuurlijk de juiste vergunningen hebben. De gemeente gaf toestemming te filmen met de drone. We vonden het erg leuk om hieraan mee te werken.”

Mooi initiatief

Met maar liefst twintig inzendingen maakten ruim vijftig inwoners het filmpje mogelijk. Samen voor en door inwoners, wat een mooi initiatief! Heeft u ook een mooi initiatief  in deze bijzondere tijden? U kunt dit aanmelden bij Wij Zijn Steenbergen via 0167 - 750 850.

 

Heeft u nog vragen?