Anderen zochten ook

Stichting Leergeld Brabantse Wal ondersteunt gezinnen

Stichting Leergeld zorgt ervoor dat kinderen van gezinnen met een beperkt budget gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. Zo ondersteunt de stichting ouders bij bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of fiets of de contributie van een sportvereniging.

Door de coronacrisis raakt een grote groep gezinnen in financiële problemen, waaronder gezinnen met kinderen waarvan de ouders werk(t)en als zelfstandigen, flex- of seizoenwerkers. Juist in deze tijd is het belangrijk dat deze kinderen kunnen ontspannen en meedoen met andere kinderen. Die ondersteuning biedt Leergeld. Veel van deze gezinnen kennen Stichting Leergeld nog niet óf beseffen niet dat zij in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning!

Over Leergeld

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Via 108 lokale stichtingen biedt Stichting Leergeld kinderen uit minimagezinnen kansen. In 2019 konden dankzij Leergeld in heel Nederland 126.838 kinderen uit minimagezinnen onbezorgd meedoen. Stichting Leergeld De Brabantse Wal ondersteunde vorig jaar ruim 900 kinderen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. De stichting kan snel acteren als zich financiële nood aandient. 

Zoek contact met Leergeld

Stichting Leergeld doet een oproep aan álle gezinnen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen die kampen met geldgebrek zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via leergeld.brabantsewal@hotmail.com of via 0164-262192.

Heeft u nog vragen?