Anderen zochten ook

Zorgen rondom veiligheid

‘Blijf zoveel mogelijk thuis,’ luidt één van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar niet iedere thuissituatie is even fijn. Kinderen, volwassen en ouderen die te maken hebben met huiselijk geweld kunnen dan minder goed even weg uit huis. Daarom is juist in deze tijd jouw rol als omstander extra belangrijk.

Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoelang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, waardoor huiselijk geweld kan ontstaan of juist toenemen. 

Maak je je zorgen om je eigen situatie of juist om een ander? 
In deze tijd is het belangrijk om extra aandacht te hebben bij je vermoedens van huiselijk geweld. Je zorgen maken om een kind, volwassene of een ouder iemand is niet fijn. Helemaal niet als die zorgen gaan over huiselijk geweld. Maar juist jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Kijk naar de signalen waar je op kunt letten, praat erover en vraag om hulp. Gaat het niet goed in je eigen gezin? Of ben je zelf slachtoffer van mishandeling? In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

Bel bij direct gevaar altijd 112. 

VeiligThuis West Brabant en VeiligThuis Zeeland
VeiligThuis West-Brabant en VeiligThuis Zeeland is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Veilig Thuis is er als je zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als je zelf geweld gebruikt. Heb je een vraag, wil je weten wat je moet doen, zoek je hulp voor jezelf of voor een ander? Deze website is de eerste stap naar hulp en advies. Je kunt bij Veilig Thuis terecht!

Bel VeiligThuis op 0800-2000 gratis 24 uur per dag, 7 dagen in de week
Of mail naar info@veiligthuiswb.nl of info@veiligthuiszeeland.nl 

Kindertelefoon?
We snappen dat deze tijd spannend en onzeker kan zijn. Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, school of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Je mag over alles praten met onze vrijwilligers, elke dag tussen 11.00 en 21.00. 

Bel gratis en anoniem 0800-0432 of kom chatten. 

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:


SAFE project voor partnergeweld
De website Safe Women is speciaal ontwikkeld voor vrouwen in Nederland die partnergeweld meemaken. De website is ontwikkeld met o.a. input van vrouwen die zelf partnergeweld hebben meegemaakt (ervaringsdeskundigen) en experts/professionals op het gebied van partnergeweld en huiselijk geweld. Vrouwen kunnen SAFE anoniem, gratis en volledig online gebruiken. Ze vinden er informatie (o.a. over partnergeweld, (on)gezonde relaties, veiligheid en hulp) en opties voor hulp en steun.