Anderen zochten ook

Zorgen rondom veiligheid

‘Blijf zoveel mogelijk thuis,’ luidt één van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar niet iedere thuissituatie is even fijn. Kinderen, volwassen en ouderen die te maken hebben met huiselijk geweld kunnen dan minder goed even weg uit huis. Daarom is juist in deze tijd uw rol als omstander extra belangrijk.

Maakt u zich zorgen om uw eigen situatie of juist om een ander? 
In deze tijd is het belangrijk om extra aandacht te hebben bij uw vermoedens van huiselijk geweld. U zorgen maken om een kind, volwassene of een ouder iemand is niet fijn. Helemaal niet als die zorgen gaan over huiselijk geweld. Maar juist u kunt iets doen. Ook als u twijfelt. Kijk naar de signalen waar u op kunt letten, praat erover en vraag om hulp. Gaat het niet goed in uw eigen gezin? Of bent u zelf slachtoffer van mishandeling? In alle gevallen kunt u via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

Bel bij direct gevaar altijd 112. 

VeiligThuis West Brabant en VeiligThuis Zeeland
VeiligThuis West-Brabant en VeiligThuis Zeeland is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Veilig Thuis is er als u zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als u zelf geweld gebruikt. Heeft u een vraag, wilt u weten wat u moet doen, zoekt u hulp voor uzelf of voor een ander? U kunt bij Veilig Thuis terecht!

Bel VeiligThuis op 0800-2000 gratis 24 uur per dag, 7 dagen in de week
Of mail naar info@veiligthuiswb.nl of info@veiligthuiszeeland.nl 

Kindertelefoon?
We snappen dat deze tijd spannend en onzeker kan zijn. Misschien maak je je zorgen om familie of vrienden, school of voelt je je alleen en is het thuis niet fijn. Je mag over alles praten met onze vrijwilligers, elke dag tussen 11.00 en 21.00. 

Bel gratis en anoniem 0800-0432 of kom chatten

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:


SAFE project voor partnergeweld
De website Safe Women is speciaal ontwikkeld voor vrouwen in Nederland die partnergeweld meemaken. De website is ontwikkeld met o.a. input van vrouwen die zelf partnergeweld hebben meegemaakt (ervaringsdeskundigen) en experts/professionals op het gebied van partnergeweld en huiselijk geweld. Vrouwen kunnen SAFE anoniem, gratis en volledig online gebruiken. Ze vinden er informatie (o.a. over partnergeweld, (on)gezonde relaties, veiligheid en hulp) en opties voor hulp en steun.